Jelenlegi hely

Sarok konyhabútor panelba

sarok konyha panelba

Sarok konyhabútor panelba, avagy a panel konyha kihívás
 

Eljött a konyha felújításának, átépítésének ideje, de egyelőre még egyáltalán nincs ötleted arról, hogyan kezdj neki?

Folyamatosan ötleteket keresel az interneten, de senki nem veszi számításba, hogy nem egy óriási méretű lakást, hanem egy panel konyhát kell berendezned a lehető legideálisabb módon? Nagy levegő, és fújd ki lassan. Segítünk. Ugyan nem tervezzük meg a konyhát helyetted, hiszen a te konyhádat csak és kizárólag te tudod pontosan olyanra megtervezni, ahol jól érzed magad, ellenben segítünk figyelembe venni azokat a szempontokat, amik révén meghozhatod a számodra legelőnyösebb döntéseket.
 

Először is fontos, hogy tudd: NEM VAGY EGYEDÜL! Egy panel konyha felszerelése és berendezése akár a guinness rekordok könyvébe is bekerülhetne. Hiszen ha belegondolunk, az alapvető cél, hogy egy pár négyzetméteres konyhát alakítsunk át a lehető legalacsonyabb anyagi ráfordítással és a lehető legideálisabb álom konyhát kapjuk cserébe.
 

Aki a konyhában sűrűn tevékenykedik az tudja, hogy az egyik legfontosabb tényező az, hogy mennyire esnek a kezünk ügyébe eszközeink és a kívánt alapanyagok. Ugyanis ha egy reszelő, vágódeszka, vagy elegendő só, cukor nincs a kezünk ügyében, így esetleg lustaságból arra vetemednénk  - persze velünk ez sosem fordul elő, csak hallottunk olyanról, akivel ez megtörtént - hogy eme alapvető eszközök nélkül alkossunk nagyot, az esetek többségében olyan ételek születhetnek, amik az "egyszer elment" kategóriába esnek vagy az íze vagy a látványa miatt. Tisztelet a kivételnek, hiszen valóban léteznek olyan angyalok közöttünk, akik bármely eszközzel létrehozzák a csodálatos, prémium kategóriába sorolható vacsorát, de átlagos halandóként ezeket az ismerőseinket csak kikerekedett, karikás szemekkel csodáljuk csendben.

 

Azonban ha ügyesen megtervezzük álom konyhánkat, annak elkészültekor mi is a "vacsoracsodákat" alkotó mesterek közé tartozhatunk, hiszen élvezet lesz mindannyiunknak, kicsiknek és nagyoknak az ételkészítés a számunkra ideális konyha kihasználásával..
 

Vegyük most végig, mire figyeljünk oda panel konyhánk tervezésekor. 

 

Tér

Könnyű lenne azonnal azt válaszolni, hogy ez márpedig nincs. Valójában ügyes tervezéssel mindennek megtalálhatjuk a megfelelő helyét. Ne csak az alapvető konyhaszekrényben gondolkozzunk, hanem nézzünk bátran feljebb és akasszunk tárolókat a falra is.

 

Fény

A legtöbb panellakás alapvető problémája, hogy a konyhát amolyan mostohagyermekként kezelve ablaktalan, vagy picurka ablakkal ellátott helységként alkották meg, adva ezzel egy alapvetően sötét hatást a helyiségnek. Jobban belegondolva ezzel semmi gond nincs, hiszen ügyes tervezéssel a megfelelő szín és színárnyalat megtalálása mind a konyha bútor, mind a konyha csempe és konyha fal kiválasztásakor segíthet abban, hogy világos, tágas helynek érezzük konyhánkat.

 

Konyha bútor

Tekintve, hogy a konyha bútor tárolásra és étel előkészítésre is alkalmas, így elengedhetetlen része a konyhának. Amivel helykihasználás szempontjából trükközni érdemes, azok az összecsukható étkező bútorok. Hálás köszönet a falra szerelt, lehajtható asztal feltalálójának, aki újra dimenzionálta a helykihasználhatóságot pici terek esetén.

konyha panelba

 

Sarok kihasználása

A sarok konyhabútor panelba az abszolút kihívás, hiszen kár lenne nem kihasználni minden centimétert, ellenben érdemes alaposan megtervezni, a konyhai sarokbútor mely elemét hova szeretnénk helyezni. Szerencsére a hazai gyártók legtöbbje segíti a rugalmas bútorrészek összeállítását, így adva lehetőséget arra, hogy minden ajtó a megfelelő irányba nyíljon, minden fiók tartalma elérhető legyen a számunkra és így tovább. Érdemes ilyen esetben a gyártók vagy értékesítők segítségét kérni a precíz tervezés érdekében.

 

Berendezés

Akár egy egész családnak, akár egy személyre kell berendezni azt a konyhát, nem mindegy, hogy a legtöbbet használt eszközök mennyire állnak kézre és kényelmes a használatuk. Érdemes az alapanyagokat és eszközöket külön választani és mindennek előre meghatározni a helyét.

 

Ha felkeltettük érdeklődésedet, nézz körül konyha bútor kínálatunkban.

 

Kapcsolódó pinek: 
kényelmes ágy
színes konyha